Na suđenju Belivuku preslušane glasovne poruke o otmici Vukićevića

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 23:09

Na suđenju Belivuku preslušane glasovne poruke o otmici Vukićevića

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza sa kriptovane aplikacije "skaj".

Time je nastavljeno suđenje organizovanoj kriminlanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se između ostalog, optužnicom terete za sedam ubistava.

U sudncii su danas pored fotografija pušteni i audio snimci na kojima se priapdncii ove grupe dogovaraju oko otmice Lazara Vukićevića.

Na snimcima se čuje muški glas koji govori da će Vukićevića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pokupe u 8.30 časova u Radničkoj ulici, gde su, kako je rekao okrivljeni-saradnik Srđan Lalić ranije oteli Mirka Kojića, te su znali da je ta lokacija pogodna za "takve stvari".

Okrivljeni-sardnik Lalić je nakon jednog snimka rekao da se pominje "mesara", odnosno klanica, i da su tako zvali skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku.

Okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević se požalio sudiji da ga je Miljković nazvao pogrdnim imenom i da prevlači palcem preko vrata, te da mu preti na taj način, na šta je Miljković rekao da Spasojević laže.

Spasojević je kratko nakon te situacije opet rekao sudiji da mu je sad Marko Budmir dobacio pogrdnu reč, dok je Belivuk sudiji ukazao da će Laliću, ako ne prestane da mu se smeška, "skinuti taj osmeh sa lica".

Nakon svakog seta audio snimaka svi optuženi su pojedinačno dolazili za govornicu i izjašnjavali se da ne prepoznaju glasove sa tih snimaka.

Suđenje se nastavlja u četvrtak, kada će biti prikazana i preslušana ostala dokumentacija sa kriptovane aplikacije "skaj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.