Na šta direktor troši pare

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na šta direktor troši pare

Beograd -- Državna firma "Želturist" planira da potroši skoro milion dinara za školovanje šefa voznog parka, dve službenice, vozača, sekretarice i recepcionera, piše Blic.

S druge strane, ovo ugostiteljsko preduzeće ima 190 miliona dinara gubitka iznad vrednosti kapitala i 200 miliona neisplaćenih obaveza zaposlenima. I pored toga, izabrane radnike školovaće u privatnoj školi.

"Želturist" upravlja sa četiri hotela i konačišta i sa sedam restorana i bifea. Zapošljava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 680 radnika i do 2005. godine bio je ćerka firma "Železnica Srbije" , kada je vlasništvo prebačeno na Vladu Srbije.

Poslednje četiri godine posluje sa gubicima, a broj radnika je 2007. bio 530, zatim je povećan na 832, da bi prošlu godinu završio sa 680 zaposlenih.

Zoran Stojanović, direktor i predsednik UO, tražio je još vremena da odgovori na pitanja Blica, a u kratkom razgovoru prvo je rekao da odluka nije doneta, zatim da nije sprovedena, a na kraju da je usvojena.

"Školovanje je u interesu preduzeća", dodao je kratko.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.