Na snazi najviši stepen meteo-alarma: Velika opasnost

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 08:38

Na snazi najviši stepen meteo-alarma: Velika opasnost

Južna Koreja podigla je na najviši nivo meto-alarm, prvi put u poslednje četiri godine.

U nekim delovima te zemlje zabeležene su rekordne temperature od preko 38 stepeni Celzijusa, saopštilo je danas južnokorejsko ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti

Procenjuje se da su od posledica visokih temperatura smrtno stradale 23 osobe širom zemlje, čime je prošlogodišnja rekordna smrtnost od visokih temperatura u istom periodu godine više nego utrostručena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenose lokalni mediji pozivajući se na vatrogasnu službu, prenosi Rojters.

Prema zvaničnim merenjima, najviša temperatura, 38,4 stepena Celzijusa, u utorak je izmerena u gradu Jeožuu, južno od Seula.

Najviši stepen meteo-alarma izdaje se kada se očekuju temperature od 35 stepeni Celzijusa ili više u najmanje 40 odsto, od ukupno 180 južnokorejskih regiona, tokom perioda od tri ili više dana u nizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.