Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sljedećoj sjednici Skupštine grada Balaban ostaje bez fotelje

BANJALUKA - Razrješenje Budimira Balabana, predsjednika Skupštine grada, i izbor novoga naći će se na narednoj sjednici gradskog parlamenta 20. jula, odlučeno je u petak na sjednici Kolegijuma.

Inicijativu za razrješenje Balabana pokrenulo je više od trećine odbornika, odnosno postojeća skupštinska većina, koju čine SNSD, SP, DNS, Ujedinjena Srpska i odbornik iz reda nacionalnih manjina.

"Dovoljan broj odbornika je potpisao ovu inicijativu, odnosno više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << polovine postojeće skupštinske većine. Dakle, riječ je o zaključku postojeće većine u Skupštini, izuzev tri odbornika DNSa, i u vezi s tim nije bilo potpisivanja niti pregovaranja sa sadašnjim opozicionim odbornicima. Da li će se neko pridružiti ili ne, to je sada druga stvar", kazao je Radojičić.

Dodao je će se o novom predsjedniku razgovarati uoči sjednice Skupštine grada.

"Dogovor predsjednika gradskih odbora koalicionih stranaka je da se o tome razgovara 19. jula. Postoji mogućnost da se postojaća skupštinska većina proširi, s obzirom na to da se ona sada smanjuje, jer jedan dio odbornika izlazi iz većine, tako da postoji mogućnost da se drugi odbornici uključe u tu većinu", kazao je Radojičić.

Balaban je istakao da je samo dobio incijativu za razrješnje, ali da je još nije pročitao.

"Ima dovoljan broj potpisa u skadu s Poslovnikom, ali sam na sjednici Kolegijuma upozorio da nije korektno da se na dnevnom redu sljedeće sjednice odmah nađe imenovanje novog predsjednika ako mjesto nije upražnjeno", kazao je Balaban.

Dodao je da će u narednom periodu nastaviti da djeluje u interesima građana i da će vjerovatno do naredne sjednice Skupštine grada biti formiran i klub odbornika.

Na dnevnom redu naredne sjednice gradskog parlamenta pred odbornicima biće i Prijedlog o razrješenju direktora Centra za socijalni rad Vere Sladojević.

Poseban izvještaj sačinjen je po nalogu gradonačelnika, a nakon višemjesečnih rasprava u javnosti i na osnovu više nadzora i drugih izvještaja. U obzir su uzeti i sam izvještaj Centra za socijalni rad, dva stručna nadzora koje je uradilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, inspekcijski i nadzor interne revizije.

"Posebno zadnji stručni nadzor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite je vrlo upozoravajući i na bazi tog kompletnog izvještaja je i moj prijedlog za razrješenje direktora Centra za socijalni rad", kazao je Radojičić.

Na dnevnom redu naći će se 71 tačka.

Oko deset ambulanti porodične medicine na području grada ne ispunjava uslove za opstanak jer imaju znato manji broj registrovanih pacijenata od normativa, koji iznosi 2.000 lica, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da su u toku rasprave o zatvaranju i smanjivanju obima mreže porodične medicine zbog znatno manjeg broja registovanih pacijenata. ​

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.