Na skupu u Montrealu pola miliona ljudi, na čelu sa Gretom Tunberg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skupu u Montrealu pola miliona ljudi, na čelu sa Gretom Tunberg

Na manifestaciji posvećenoj zaštiti klime u kanadskom gradu Montrealu okupilo se pola miliona ljudi, a među učesnicima bila je i švedska aktivistkinja, devojčica Greta Tunberg.

Učesnike protesta predvodila je upravo Greta, koja je u Montreal stigla nakon učešća na dva skupa UN o klimi na marginama 74. Generalne skupštine, prenela je italijanska agencija Ansa.

Mlada Šveđanka je čitavog dana na Tviteru kačila slike sa skupova posvećenih zaštiti klime koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u petak održani po čitavom svetu.

"Srećno svima onima koji protestuju u celom svetu. Promena stiže", napisala je Greta.

Ona je podelila i oduševljenje prizorima iz Italije, gde su održani masovni skupovi, kao i slikama iz Nemačke, Švedske i Holandije gde su se takođe okupili brojni ekološki aktivisti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRETA NA ČELU PROTESTA ZA ZAŠTITU KLIME, PRATILO JE POLA MILIONA LJUDI: Srećno svima onima koji protestuju u celom svetu, promena stiže! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 28.Sep.2019

Na protestima za zaštitu klime u kanadskom gradu Montrealu okupilo se pola miliona ljudi, a na čelo povorke stala je švedska aktivistkinja, tinejdžerka Greta Tunberg koja je pozvala kanadskog premijera Džastina Trudoa i svetske zvaničnike da se više angažuju po pitanju zaštite životne sredine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.