Na skali od 1 do 9 - gde je NAJVEĆI RIZIK da se zarazite

Izvor: Press, 02.Jul.2020, 10:47

Na skali od 1 do 9 - gde je NAJVEĆI RIZIK da se zarazite

Juče su u Srbiji registrovana 272 nova slučaja korone.
Foto:blic
Od 23. juna, kada je prvi put posle dužeg vremena registrovano više od 100 novoobolelih, svi se pitaju kako smo došli do tolikog broja zaraženih kada se činilo da se epidemija u Srbiji polako stišnjava.
Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da se nije očekivalo da će novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << korona virus pokazati ovakav potencijal preko leta.
- Ta neočekivanost nije se samo kod nas dogodila. Svuda gde su popuštane mere to se naglo pojavilo - rekao je dr Kon.
- Sve vreme smo znali da epidemija nije gotova, bez obzira što smo se s pravom nadali da ćemo tokom leta imati nula slučajeva. Mi se sada nalazimo u drugom naletu prve faze, po modelima možemo očekivati da takav talas traje šest do osam nedelja - rekao je dr Srđa Janković.
Kako je većina obolelih između 20 i 40 godina, kao mesta na kojima su s eljudi zarazili od popuštanja mera najčešće se navode klubovi i porodična slavlja.
Međutim, nisu sva mesta podjednako opasna. Zato smo za vas pripremili skalu koja tačno pokazuje koliki rizik nosi svaka od vaših svakodnevnih aktivnosti.
Čuvajte se.
Foto: Aleksa Vasović / RAS Srbija
skala rizika korona

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.