Na samo 45 minuta od Beograda: Ovo mesto je raj za ribolovce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na samo 45 minuta od Beograda: Ovo mesto je raj za ribolovce!

Obilje šarana, babuške, soma...

Na oko 45 minuta vožnje od Beograda i oko sat vremena udaljenosti od Novog Sada, nalazi se raj za ribolovce. Opština Kovačica, na raskršću dveju prestonica, sa svojih osam naselja i 419 kilometara kvadratnih površine na kojoj se prostire, sinonim je za ovaj oblik rekreacije i sporta.

Debeljačka jezera, uzdinjski ribnjak i idvorska obala Tamiša prva su asocijacija na šarana, babušku, soma, štuku ili smuđ.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa sajta turističke opštine Kovačica sportski ribolovci i oni kojima je ribolov hobi, od 2000. godine na debeljačkim veštačkim jezerima mogu se baviti komercijalnim ribolovom, pri čemu je dozvoljen i noćni. Striktnih pravila nema ni na obalama Tamiša, ali je zato sezona za određenu vrstu ribe dobro poznata.

Tako, sezona ribolova na šarana traje od 1. juna do 30 marta, na soma od 16. juna do 30. maja, dok sezona ribolova na štuku počinje Danom šale – 1. aprila i traje do poslednjeg dana septembra.

Pored reke Tamiš, koja dužinom od 118 kilometara protiče kroz Srbiju, i veštačkog jezera u naselju Debeljača, opštinu Kovačica za zvanje ribolovačkog raja kandiduje i ribnjak u naselju Uzdin, pre 32 godine sagrađen na površini od 450 hektara. On je, tvrde iz opštine, bogato poribljen različitim vrstama slatkovodne ribe – amurom, tolstobikom i ranije pobrojanim šaranom, somom, smuđem, štukom...

Izgleda da za opštinu Kovačica važi ona stara, nešto prilagođena - mala bara, puna riba!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.