Na sajmu naoružanja u Bangkoku zapaženo mesto Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajmu naoružanja u Bangkoku zapaženo mesto Srbije

Sajam naoružanja i vojne opreme "Defense & Security 2019" svečano je otvoren u Bangkoku, a dostignuća u oblasti odbrambene industrije predstavilo se preko 500 kompanija iz više od 50 zemalja sveta, uz 28 nacionalnih paviljona među kojima zapaženo mesto zauzima i Srbija.

Odbrambenu industriju Srbije naredna četiri dana predstavlja kompanija Jugoimport SDPR, piše B92.

U srpskom paviljonu, osim sredstava iz proizvodnje i razvoja kompanije Jugoimport SDPR, na izložbenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostoru su predstavljeni i proizvodi valjevskog Krušika, čačanske "Slobode", lučanskog "Milana Blagojevića", užičkog Prvog Partizana, kruševačkog Trajala, kompanije EdePro, kao i Utve koja je deo sistema Jugoimport SDPR.

Složeni borbeni sistemi domaćeg Jugoimporta izloženi su u vidu većih maketa sa pratećim video prezentacijama, dok je bio prisutan i veći broj tzv. živih maketa, odnosno minobacačke, artiljerijske i municije za streljačko naoružanje.

"Veliki broj sastanaka i posete zvaničnih delegacija, obeležili su prvi dan ovogodišnjeg sajma. Nema dileme da je srpsko naoružanje izuzetno cenjeno u svetu, što potvrđuje nastavak saradnje ne samo sa partnerima koji su naše sisteme kupovali u prošlosti već i osvajanje novih tržišta", rekao je za portal B92 vojni analitičar Vlade Radulović, koji u Tajlandu prati ovogodišnji "Defense and Security 2019".

Izuzetno veliko interesovanje brojnih delegacija koje su posetile izložbeni paviljon naše odbrambene industrije bio je vezan za složene borbene sisteme, samohodnu haubicu Nora B-52, vozila "Lazar" i "Miloš", višecevni raketni sistem "Tamnava" kao i brzi višenamenski borbeni čamac.

Pored toga, zabeleženo je i interesovanje za municiju različitog kalibra ali i za domaće bespilotne letelice.

Tokom zvaničnih sastanaka inicirano je učešće u više zajedničkih projekata kojim se osvajaju nova tržišta.

Reč je pre svega o razvoju i proizvodnji municije na bazi termobaričnih eksploziva, raketnih goriva ali i protivoklopnih vodenih raketa nove generacije.

Srpski nacionalni paviljon zauzima prostor između nacionalnog paviljona Velike Britanije i Kine, koja ujedno ima i najimpozantniji prostor, praćen različitom vrstom video efekata i promotivnih snimaka.

Najbrojnija delegacija koja je posetila naš štand, bila je od strane Oružanih snaga Mjanmara, a predvodio ju je ministar odbrane Sein Vien.

Srpski štand posetili su i zvaničnici Laosa, Tajlanda i Ruske Federacije, delegacije Filipina, Singapura, Meksika…

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.