Na sahrani ubijenog iranskog nuklearnog naučnika najavljena odmazda za ubistvo

Izvor: Beta, 30.Nov.2020, 12:30

Na sahrani ubijenog iranskog nuklearnog naučnika najavljena odmazda za ubistvo

Ministar odbrane Irana Amir Hatami je danas, na sahrani ubijenog iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadeha, upozorio da će se Teheran osvetiti za to ubistvo za koje se optužuje Izrael."Neprijatelj dobro zna da ne može počiniti zločin, a da iranski narod ne odgovori. Krv mučenika će se uvek pamtiti i neprijatelj je počinio grešku ovim ubistvom", rekao je general Hatami, pošto je poljubio kovčeg sa posmrtnim ostacima ubijenog naučnika, prenele su agencije.Iranski ministar je najavio da ubistvo naučnika "neće zaustaviti napredak nuklearnog programa Irana, već će ga samo ubrzati", a da će odgovor sigurno stići, kao i da će ubistvo uticati da Iranci budu jedinstveniji i odlučniji.Uz to će se put naučnika, kako je rekao, ministar odbrane, nastaviti "brže i snažnije", preneo je AP.Hatami je kritikovao zemlje koje nisu osudile ubistvo Fahrizadeha u bombaškom i oružanom napadu u petak kraj Teherana.Jedna od zemalja koja je osudila ubistvo su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).Ona je nedavno uspostavila diplomatske odnose s Izraelom u okviru sporazuma o normalizaciji veza usred zajedničke brige zbog poteza Irana u regionu, kako je navedeno.Sahrana je bila zatvoren za javnost da bi se poštovali propisi o zaštiti zdravlja zbog pandemije korona virusa, a prisustvovali su šef Revolucionarne garde Hosein Salami ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IRANSKI NAUČNIK SAHRANJEN UZ OŠTRE PORUKE: Neprijatelj je pogrešio ovim ubistvom, osvetićemo se! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 30.Nov.2020

Ministar odbrane Irana Amir Hatami je danas, na sahrani ubijenog iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada, upozorio da će se Teheran osvetiti za to ubistvo za koje se optužuje Izrael.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.