Na rolerima u šest trka

Izvor: Blic, 11.Sep.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na rolerima u šest trka

„Čipsi Beogradska rolerijada“, koja se održava u nedelju 19. septembra, pripremila je niz iznenađenja. Za ljubitelje rolera, organizovano je šest trka u skladu sa polom i uzrastom trkača, a svi takmičari koji stignu do cilja dobiće na poklon set od osam točkića. Ove godine, takmičari će imati priliku da pokažu i koliko su brzi na trotinetu.

Kvalifikacije za Čipsi trke na 100 metara održavaju se danas sa početkom u 11 sati na Ušću, kod picerije „Asteriks". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oni koji prođu, takmičiće se na ovim trkama na dan Rolerijade, na Terazijama, dvoje po dvoje na ispadanje. Najbrže „roleraše" očekuju robne i novčane nagrade.

- U Čipsi školskim štafetnim trkama učestvuju ekipe iz osnovnih škola iz cele Srbije. Svaku školu predstavljaće ekipa od četiri člana, koji će voziti trasu (četiri puta po 100 metara) na Terazijama, kod hotela „Moskva". Da bi takmičari pokazali ne samo brzinu, već i spretnost, moraće duž svoje staze da obilaze čunjeve, kao na slalomu. Najbrže ekipe očekuju vredne nagrade sponzora i medalje od organizatora, a prijavljivanje se vrši isključivo preko škola - priča predsednik Udruženja „Beogradska rolerijada" Robert Pristovšek.

Takmičari do 15 godina starosti učestvovaće u Unika osiguranje trkama za najmlađe, a stariji će voziti LG Life's good trke za odrasle. Porodični timovi od dva, tri ili četiri člana učestvovaće u Čipsi porodičnim trkama dok će pripadnice lepšeg pola uživati u Lisa trci lepote. Novina ove godine su Mobility week trke trotineta. - Manifestacija Mobility week obeležava se širom Evrope sa ciljem promocije alternativnih načina prevoza kao što su vožnja rolera, bicikla i trotineta, ali i pešačenje u gradskim sredinama. Najbrži vozači će kao nagradu dobiti trotinet, majicu i kačket dok će prvih 50 prijavljenih takmičara dobiti trotinet - ističe Pristovšek i ističe da je delegacija Evropske unije u Srbiji pokrovitelj Trke trotineta. Posle takmičenja na rolerima i trotinetima, od 19 do 22 sata, svi ljubitelji dobre kondicije i oblikovanja tela, uživaće u Festivalu fitnesa koji organizuje Savez za fitnes i rekreaciju Srbije.

Prijava takmičara za „Čipsi Beogradsku rolerijadu 2010" vrši se putem sajta: www.rolerijada.rs ili lično u poslovnici „Telekoma Srbije" (Terazije 24), svakog dana od 9 do 21 ssat, gde će takmičari odmah dobiti startni broj, ali i poklon iznenađenja.

Naj fotka i naj snimak

Autore najbolje fotografije i najboljeg snimka sa Rolerijade koji dobiju najviše glasova, „Čipsi Beogardska rolerijada" i dnevni list „Blic" nagradiće sa 500 (fotografija) odnosno 1.000 evra (snimak). Fotografije i video snimke sa Rolerijade treba poslati na mejl adresu: bgrolerijada@gmail.com ili narezati na DVD i doneti u Udruženje „Beogradska rolerijada" (Milorada Jovanovića 9). Fotke i snimci biće postavljeni na sajtu www.rolerijada.rs, na internet izdanju dnevnog lista „Blic", kao i na facebook stranici Rolerijade, gde će svi moći da glasaju za svoje favorite. Konkurs je otvoren do 26. septembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.