Na protestu tekstilnih radnika u Bangladešu povređeno 50 ljudi

Izvor: Blic, 22.Sep.2013, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestu tekstilnih radnika u Bangladešu povređeno 50 ljudi

Tokom protesta tekstilnih radnika koji su danas blokirali ulice prestonice Bangladeša u sukobu sa policijom koja je ispalila gumene metke i suzavac da bi rasterala na hiljade okupljenih povređeno je najmanje 50 ljudi, saopštila je policija.

- Do sukoba je došlo na periferiji Dake pošto su okupljeni tekstilni radnici, navodno izvršili napad na neke od tekstilnih fabrika i uništili kamione u protestu u kome su tražili da im minimalna mesečna zarada bude povećana na 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolara sa sadašnjih 38 dolara - rekao je policijski službenik Abul Kalm Azad.

Međutim, Udruženje testilnih proizvodača i izvoznika odeće navodi da privatni vlasnici tekstilnih fabrika u Bangladešu neće povećati platu za više od 45 dolara.

Bangladeš ostvaruje prihod od oko 20 milijardi dolara godišnje od izvoza tekstilnih proizvoda.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.