Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestima u Nišu tek 200 radnika, a sada se i oni dele

Rekorderi po broju protesta u Srbiji, radnici bivših društvenih preduzeća iz Niša, kojima država duguje novac za neisplaćene zarade, od ovog petka su podeljeni. Dok jedni traže radikalizaciju i počinju protesne šetnje, druga grupa radnika se protivi.

Izvor: N1

Početak protesta u isto vreme, na istom mestu, sa istim ciljem, ali do radnika dolaze dve različite poruke: „Strpite se, strpite se. Mi ćemo da nastavimo ovaj skup kao što smo počeli jer ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << do rešenja da dođemo na drugi način“, kaže Žarko Đorđević, predstavnik radnika.

Ninoslav Bajić, bivši radnik fabrike pumpi "Jastrebac" nimalo nije zadovoljan: „Ne možemo više ovde da budemo u getu. Mi smo ovde zarobljeni pet godina i niko nam nije rekao pravu reč nego su nam obećavali, obećavali i ni do čega nismo uspeli“.

Uspeli su da, posle godina protesta, izbore jednokratnu socijalnu pomoć. Nakon prijavljivanja u Centru za socijalni rad novac je dobilo oko 7.000 bivših radnika društvenih preduzeća.

Na spisku hiljade, na protestu nikad više od dve stotine radnika. Sada se se, međutim, i oni podelili na one koji su uvereni da su pregovori sa ministarstvima jedini način da dođu do cilja i odlučni da sačekaju da dobiju novi termin za razgovor.

„Ne može da me laže niko više. Zato su obećali da kažu termin da li Niš ili Beograd da sednemo od ponedeljka. Ima neki materijal koji smo dobili, nećemo sada o tome da raspravljamo. Da razgovaramo samo sa njima do konačnog rešenja“, kaže Žarko Đorđević.

Konačnom rešenju, isplati zaostalih zarada koje ne uspevaju da naplate ni uz presude, bez radikalizacije protesta neće biti bliži, tvrde oni koji su krenuli u šetnju. Jedan od predloga bio je i štrajk glađu.

Za sada će čekati sledeći petak. Podeljeni radnici imaju isti cilj - isplatu zaostalih plata.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Radnici u Nišu podeljeni oko nastavka protesta

Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2017

Rekorderi po broju protesta u Srbiji, radnici bivših društvenih preduzeća iz Niša, kojima država duguje novac za neisplaćene zarade, od ovog petka su podeljeni. Dok jedni traže radikalizaciju i počinju protesne šetnje, druga grupa radnika se protivi...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.