Na propalestinskim protestima u Berlinu uhapšeno 59 osoba, 93 policajca povredjena

Izvor: Beta, 16.Maj.2021, 18:53

Na propalestinskim protestima u Berlinu uhapšeno 59 osoba, 93 policajca povredjena

U sukobima na propalestinskim demonstracijama u Berlinu uhapšeno je 59 osoba i gotovo 100 policajaca je povredjeno, saopštila je danas nemačka policija.U Berlinu se juče okupilo oko 3.500 ljudi, na jednom od brojnih evropskih skupova povodom sve većeg sukoba Izraela i palestinskog Hamasa u pojasu Gaze.Kada je policija pokušala da rastera demonstrante suzavcem, oni su uzvratili bacajući flaše i kamenice. Tom prilikom su povredjena 93 policajca.U Berlinu je juče bilo i drugih protesta istim povodom, ali su oni uglavnom protekli mirno.Sukobi Izraela i Palestinaca bili su povod za nekoliko protesta u Nemačkoj prethodnih dana.Demonstranti su uzvikivali antisemitske slogane, spaljivali zastave Izraela i kamenicama oštetili vrata sinagoge.Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer rekao je danas da će se Nemačka obračunati sa svakim ko širi "antisemitsku mržnju"."Nećemo tolerisati spaljivanje izraelskih zastava na nemačkom tlu i napade na jevrejske institucije", kazao je Zehofer.Jevrejska zajednica u Nemačkoj je povećana posle pada Berlinskog zida i dolaska stotina hiljada Jevreja iz bivšeg Sovjetskog Saveza.Dolazak u Nemačku izbeglica iz arapskih zemalja 2015. i 2016. godine doprineo je povećanju antisemitizma, prisutnog u pojedinim islamskim krugovima u zemlji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propalestinski protest u Berlinu, uhapšeno 59 osoba, povređena 93 policajca

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2021

U sukobima na propalestinskim demonstracijama u Berlinu uhapšeno je 59 osoba i gotovo 100 policajaca je povređeno, saopštila je nemačka policija.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.