Na prodaju prvi električni Betmobil FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 12:14

Na prodaju prvi električni "Betmobil" FOTO

Vijetnamski student arhitekture napravio je prvu potpuno operativnu električnu verziju Betmobila na svetu.

Njegov dizajner Ngujen Dak Čung zasnovao je svoju repliku na originalnom nacrtu za verziju Betmobila "Tumbler" koja se koristila u Betmen trilogiji "Mračni vitez" Kristofera Nolana.

On i njegov tim počeli su sa okvirom napravljenim od čelika, a zatim su kreirali oklopne panele koji čine telo vozila.

Pri tome su korišćena mešavina materijala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su kompozit, čelik i ugljenična vlakna. Delovi Betmobila su ručno rađeni, dok su neki 3D štampani radi preciznosti.

Električni Betmobil teži manje od 600 kg i može da razvije brzinu do 105 km/h.

Nguien je takođe uveo održivu tehnologiju u Batmobil integracijom električnog motora i doneo dodatna unapređenja kao što su automatska hidraulična vrata kojima se upravlja pomoću daljinskog upravljača i 4 kamere za pregled od skoro 360°, posebno korisne kada se krećete uskim saobraćajnicama, a vozilo ima i suvozačko sedište.

Njemu i timu je bilo potrebno više od 10 meseci da naprave okvir i električne vodove, da bi celo vozilo bilo kompletirano nakon dve godine. Čak je morao da uveze neke delove iz Sjedinjenih Država i Južne Koreje i zatraži pomoć od tima dizajnera, arhitekata, mehaničara i inženjera da završi projekat.

Betmobil je dostupan za razgledanje isključivo u galeriji Van Daril u Ho Ši Minu, u Vijetnamu, gde možete da se raspitate o kupovini ovog izuzetnog vozila.

Van Daril je automobilska galerija koja se nalazi u luksuznom naselju Phu Mi Hung u Ho Ši Minu.

Galerija je inače dom kolekcije retkih i futurističkih eklektične vozila inspirisanih naučnom fantastikom i stripovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.