Na pragu nova nemačka vlada: Pred nama je šansa

Izvor: B92, 04.Dec.2021, 22:53

Na pragu nova nemačka vlada: "Pred nama je šansa"

Članovi SPD Nemačke su velikom većinom glasova podržali ulazak SPD-a u koalicionu vladu sa strankom Zeleni i Liberalno-demokratskom strankom (FDP).

"Pred nama je sada šansa da zemlji damo novi zamah. Nova vlada će obezbediti napredak u trenutku koji bi bio opasan ako ne bismo uradili tako", rekao je lider SPD i budući kancelar Olaf Šolc na vanrednom stranačkom kongresu.

Kako je rekao, većina Nemaca je navikla da kancelar potiče iz Demohrišćanske unije, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će sada socijaldemokrate dati predsednika vlade, prenosi AP.

"Biće to vlada tri stranke koje žele da pruže veći napredak Nemačkoj", rekao je Šolc.

Za koalicioni sporazum glasalo je 598 članova SPD, dok je sedam bilo protiv.

Koalicioni dogovor treba još da potvrde i zeleni i liberali, a plan je da Bundestag u sredu izabere Šolca za kancelara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPD podržao koalicioni dogovor sa Zelenima i liberalima: "Pred nama je sada šansa da zemlji damo novi zamah"

Izvor: Blic, 05.Dec.2021, 02:06

Članovi Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) danas su velikom većinom glasova podržali ulazak SPD-a u koalicionu vladu sa strankom Zeleni i Liberalno-demokratskom strankom (FDP).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.