Na pomolu novi album fusion benda »Duško Šobat Group«

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu novi album fusion benda »Duško Šobat Group«

Banjalučki bend "Duško Šobat Group" radi punom parom i trenutno je u procesu pripremanja novog albuma, a kako poručuju rade i na promociji svojih novih pjesama.

Duško Šobat, gitarista i frontmen ovog benda, je istakao da ć, što se tiče novog albuma, banjalučka publika imati priliku da ga čuje 11. novembra u KSET pabu.

Prema njegovim riječima, nakon banjalučke promocije planiraju da se predstave publici u Novom Sadu i Beogradu.

"Suština benda su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << festivali i već od sljedeće godine imamo planove za veće festivale u regionu. Trenutno smo u pregovorima s festivalom 'Nishvil' kao i s 'Gitar art' festivalom u Beogradu. Osim Srbije, u planu su nastupi u Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji.

U svojim nastupima bend kombinuje muzičke pravce kao što su pop, rock, balkan, fank, ambient i džez, te je Šobat istakao da svoj pravac mogu okarakterisati kao fusion. Dodao je i da bend svira filmski šarenu muziku kroz kombinaciju više muzičkih pravaca, a članovi su se sakupili s jednom zajedničkom idejom - ta ideja je ljubav prema autorskom radu.

"I prije nastanka benda ja sam imao neke teme i ideje za album. Na početku nismo željeli da žurimo s projektima, već smo se na neki način putem proba upoznavali i polako kuvali muzičku čorbu", dodao je Šobat.

Nakon ovog perioda proba i upoznavanja, bend je došao na ideju da počne sa snimanjem i realizacijom svojih ideja.

"Naš klavijaturista Nikola Savanović ima studio u kojem smo započeli snimanje, a Nikola je uradio i završni miks i produkciju", dodaje Šobat.

Naziv prošlog albuma je "Raskoš", a pjesma "Vizantija" s ovog albuma je ključna tema.

"Razmišljajući o autorskom radu i da li je isplativ te da li uopšte ima smisla snimati, rodila se ideja za temu 'Vizantije'", kazao je Šobat.

Naglašava da ga je upravo nastanak "Vizantije" podstakao da radi ozbiljan autorski rad.

"Kada sam pokušavao ideju 'Vizantij iznijeti u studiju, onda sam shvatio da ja moram raditi autorske pjesme", naglašava Šobat.

Pored Duška Šobata, muzičari koji čine ovaj bend su Nikola Savanović za klavijaturama, Srđan Raković za bubnjevima i basista Miroslav Gaćeša.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.