Na početku upisa u srednje škole na 10 minuta pao portal eUprave, već upisano 4.500 đaka

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 10:27

Na početku upisa u srednje škole na 10 minuta pao portal eUprave, već upisano 4.500 đaka

Beograd -- Danas je počeo upis u srednje škole, koji se obavlja elektronski. Međutim, rodidelji su javili medijima da je portal eUprave pao.

Roditelji svršenih osnovaca javili su redakciji "Novosti" da od jutros nije postojala mogućnost logovanja na sajt eUprave preko kojeg bi mogli elektronskim putem da upišu svoju decu u srednje škole.

Bilo je najavljeno da će elektronski upis olakšati desetinama hiljada ljudi da ne moraju da idu u škole i izbegnu izlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << virusu korona, a mediji navode nda ukoliko se ovi problemi ne otklone do kraja radnog vremena u petak svi će morati da ipak odu u škole.

Naime, tada ističe rok za upis. Liste đaka sa odabranim školama objavljene su juče uveče.

U međuvremenu, portal je proradio i,kako kažu u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu za B92.net prekid je trajao 10 minuta.

"Brzom reakcijom inženjera Kancelarije za IT i eUpravu tehnički problemi su otklonjeni za svega 10 minuta, tako da pozivamo roditelje da elektronskim putem upišu dete u srednju školu i time izbegnu čekanje i gužve po redovima u školi", navode.

Sve usluge, kao i usluga "Upis u srednje škole" funkcionišu bez problema.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.