Na plažama UAE novčana kazna za nošenje bikinja i bokserica

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na plažama UAE novčana kazna za nošenje bikinja i bokserica

Bikini i kupaće bokserice više nisu poželjni na peščanim plažama u pojedinim delovima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlasti Ras el Hajma, najsevernijeg emirata UAE, postavile su na javnim plažama table sa upozorenjem da će oni koji budu nosili oskudne kupaće kostime - žene bikini, a muškarci bokserice, morati da plate novčanu kaznu.

List "Nešenel" piše danas da je mera uvedena nakon brojih pritužbi lokalnog stanovništva, koje ne želi da deli plažu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << previše golišavim turistima.

Emirat Ras el Hajma nalazi se oko 100 kilometara severno od Dubaija.

U Dubaiju se, na primer, zahteva "smerno" oblačenje, ali se retko dešava da nekog sankcionišu zbog nošenja minisuknje ili bikinija.

UAE je skup sedam poluautonomnih emirata u kojima vladaju različite društvene norme, od krajnje konzervativnih do umereno liberalnih.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na plažama UAE novčana kazna za nošenje bikinja i bokserica

Izvor: Dzungla.org, 23.Apr.2013

Bikini i kupaće bokserice više nisu poželjni na peščanim plažama u pojedinim delovima Ujedinjenih Arapskih Emirata. ... Opširnije na Blic online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.