Na odmor krenite Titovim putevima

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na odmor krenite Titovim putevima

Zahvaljujući interesovanju američkih studenata za upoznavanje sa Titovim rodnim krajem, hrvatski turistički radnici odlučili su da organizuju neobični aranžman pod nazivom "Putevi Tita".

U planu je da "Putevi Tita" ne budu samo obična turistička tura, već i studijsko putovanje, pa će u program biti uvrštena brojna istorijska predavanja.

Kao obavezna stanica navodi se Brozova rodna kuća u Kumrovcu, ali nisu isključene i druge istorijski važne lokacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Planiramo sedmodnevni program koji uključuje obilazak lokacija koje su usko vezane za Titov život. Mladi će upoznati Titovo rodno mesto, a zatim otići na Bled, u Zagreb, do Beograda… Razmatra se i obilazak Briona i Golog otoka", kaže za "Jutarnji.hr" Mirela Sučić Čevra, direktorka agencije "Net Travel Service" u čijem programu bi trebalo da zaživi ova ideja.

Prema njenim rečima ova zanimljiva tura nastala je zahvaljujući interesovanju američkih studenata za odlazak na daleke destinacije i upoznavanje sa drugim kulturama.

Osim istorijskih lekcija, zainteresovani putnici uživaće u brojnim zabavnim sadržajima.

"Svako će dobiti svoju pionirsku uniformu, plavu kapu i maramu, naučiće pionirsku zakletvu i dobiće priliku da je svečano položi", kaže Mirela.

Cena ovog aranžmana još uvek nije poznata, ali očekuje se da će prvi posetioci krenuti Titovim putevima već tokom naredne godine.

Organizatori veruju da će se, kada ova ideja bude sprovedena u delo, američkim studentima pridružiti i turisti iz bivše Jugoslavije i drugih država širom sveta.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krenite "Putevima Tita"

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012

Zahvaljujući interesovanju američkih studenata za upoznavanje sa Titovim rodnim krajem, hrvatski turistički radnici odlučili su da organizuju neobični aranžman pod nazivom "Putevima Tita"...U planu je da "Putevima Tita" ne bude samo obična turistička tura, već i studijsko putovanje, pa će u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.