Na obali Meksika pronađeno 137 mrtvih morskih lavova

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2020, 23:33

Na obali Meksika pronađeno 137 mrtvih morskih lavova

Vlasti za zaštitu životne sredine pronašle su 137 mrtvih morskih lavova na plaži duž dela pacifičke obale na meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija.Meksička kancelarija za zaštitu životne sredine saopštila je kasno sinoć da nema tragova povreda na telima morskih lavova od ribarskih mreža niti od eventualnih sudara sa čamcima, što su najčešći uzroci smrti ili povreda morskih lavova.

U saopštenju je navedeno da su vlasti 4. septembra dobile informaciju o morskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lavovima i započele potragu.

Tela su pronađena duž obale duge 130 kilometara u oblasti Komondu, u državi Južna Donja Kalifornija.

Uzeti su uzorci tkiva sa nekih tela za dalju analizu kako bi utvrdio uzrok smrti.

Kalifornijski morski lavovi zaštićena su vrsta u Meksiku, ali im ne preti opasnost od izumiranja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na obali Meksika pronadjeno 137 mrtvih morskih lavova

Izvor: B92, 13.Sep.2020

Vlasti za zaštitu životne sredine pronašle su 137 mrtvih morskih lavova na plaži duž dela pacifičke obale na meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija...Meksička kancelarija za zaštitu životne sredine saopštila je kasno sinoć da nema tragova povreda na telima morskih lavova od ribarskih mreža...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.