Na obalama Perua pronađeno 877 leševa delfina (FOTO)

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na obalama Perua pronađeno 877 leševa delfina (FOTO)

Ekolozi i peruansko Ministarstvo zaštite životne sredine istražuju misteriju smrti skoro 900 delfina koje je more izbacilo na severnu obalu Perua.

Delfini su biseksualci

Peru: Autobus se survao u provaliju, 15 mrtvih

Rezultati koji bi trebali da pokažu da li je uzrok smrti 877 delfina od početka godine širenje nekog virusa ili bakterije, trebali bi da budu poznati do kraja nedelje.

Zamenik ministara zaštite životne sredine Gabrijel >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kjandria rekao je da je više od 80 odsto pronađenih leševa delfina bilo u fazi raspadanja, što otežava otkrivanje tačnog uzroka smrti.

On je odbacio mogućnost da je do uginuća došlo zbog nedostatka hrane ili trovanja.

"Najverovatnija je mogućnost da su bili zaraženi nekim virusom", rekao je Kjandria.

Kompanija iz Hjustona (SAD), BPZ od 8. februara do 8. aplila sprovela je istraživanje na nalaženju nafte u tom području, pa su ekolozi iz Perua izrazili sumnju da su ti radovi mogući uzrok smrti.

Kjandria je rekao da za te sumnje nema dokaza.

Masovne smrti delfina se često prijavljuju širom planete poslednjih godina što je dovelo do zabrinutosti za opstanak te vrste.

(Vesti-online)

FOTO: Beta/AP

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.