Izvor: Blic, 18.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na mesto u vrtiću čeka 400 mališna

Na mesto u vrtiću čeka 400 mališna

POŽAREVAC - Dobiti mesto za dete u Predškolskoj ustanovi ‘’Ljubica Vrebalov’’ u opštini Požarevac ravno je dobitku na lutriji. Na smeštaj čeka 400 mališana. Poslednji vrtić ‘’Moravka’’ izgrađen je pre dvadeset godina. Otada se broj stanovnika u opštini udvostručio.

- Već devet meseci čekamo saglasnost Republičke direkcije za imovinu za kupovinu zgrade u Ulici Draže Markovića u kojoj hoćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da otvorimo još jedan vrtić. SO Požarevac iz budžeta i naša ustanova obezbedili su novac za kupovinu. Nadali smo se da ćemo do septembra ove godine završiti sve poslove, adaptirati zgradu i primiti nove mališane. Međutim, zbog formalnosti, odnosno nedostatka saglasnosti to nije urađeno. Računamo da će se to ipak rešiti u idućoj godini - ističe Nikolić.

Najviše dece smeštaj čeka u Požarevcu i Kostolcu, i to godište 2003. i 2004. Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece Dragan Nikolić kaže da se u saradnji sa opštinom ulažu napori ali da se naišlo na administrativne probleme.

Ova ustanova u 2007. godini očekuje da se započne i projekat sanacije i dogradnje vrtića ‘’Leptirić’’ gde će se dobiti novih 280 kvadratnih metara za smeštaj dece. Ali ni to neće doprineti poboljšanju stanja jer je rešenje sadašnje situacije izgradnja još jednog objekta.

- Sada se kod nas radi čitavog dana. Od ove godine sprovodimo četvorosatni pripremni program predškolskog obrazovanja, i to ne samo u gradu nego i u selima, i vrtići su nam puni od jutra do večeri. Ovim programom obuhvaćeno je više od 500 mališana. To je iziskivalo i prijem novih radnika i sada ih je više od 200 - ističe direktor Nikolić.

U Predškolskoj ustanovi u Požarevcu, u osam objekata, celodnevni program koristi blizu 1.500 dece.

S. Mirković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.