Na korak do pobede

Izvor: Blic, 17.Mar.2012, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na korak do pobede

Pobeda, slave mnogi roditelji. Padaju PDV i marže na bebi-opremu. Prva bitka je dobijena. Ovo je pre svega važna poruka da ima smisla da se građani okupljaju oko pametne stvari koju političari u jurnjavi za nekim svojim interesom ne vide. Ovo je važan korak.

Međutim, ostaje druga bitka. Da se izgura da ovo zaista bude sprovedeno. Neće uvoznici i trgovci sedeti skrštenih ruku. Pred rukama im izmiče zarada, ali neće je se tek tako odreći. Imaju i oni svoje načine uticaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Vladu.

Vlada o tome mora da misli, kao što mora da misli i o narednim koracima. Na ovom se ne završava posao podizanja nataliteta u Srbiji. Na ovom se ne završava posao stvaranja uslova da mladi razmišljaju o drugom detetu (ma kako to surovo zvučalo). Neće samo ukidanje PDV-a nekoga naterati da zasniva porodicu. Ima puno temelja koje treba postaviti. Pre svega su to posao i stan.

Tržište rada je tromo, ljudima se ne nudi dovoljno prilika da traže novi posao ako su ostali bez njega ili ako ga nisu ni imali, niti im se nudi puno prilika da nauče kako da sami pokrenu biznis. Nisu stvoreni uslovi da većina građana može pristojno da zaradi, da ne troši veći deo prihoda samo na hranu i plaćanje računa. Imaju i oni svoje potrebe za "kapitalnim investicijama”.

Stan. To je tek misaona imenica. Kilometri dokumentacije. Kamate da zaboli glava. Vlada nije dovoljno učinila da utiče na kretanje kamata. A to jeste u njenoj moći. Nije našu zemlju učinila manje rizičnom da bi i novac bio jeftiniji. Nije učinila, što je učinila Hrvatska, da možemo da zajmimo za stan i u nacionalnoj valuti kako ne bismo zavisili od kursa. Nije učinila.

Mora još da se radi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.