Na kampu Deki5 edukacija o bezbednosti dece na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kampu "Deki5" edukacija o bezbednosti dece na internetu

Deca koja su ovog leta na Zlatiboru i Kopaoniku pohađala kamp proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića "Deki5", sem što su učili veštine na terenu, imala su i edukativna predavanja na temu bezbednosti na Internetu i na društvenim mrežama.

Predavanja i radionice sa decom održala je Katarina Jonev, višegodišnji edukator na temu bezbednosti dece na Internetu i jedna od retkih predavača koja se bavi temom bezbednosti sportista na društvenim mrežama.

Ona je predstavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i svoju knjigu "Bezbednost dece na internetu - vodič za roditelje''.

"Deca su naučila kako da sačuvaju svoju privatnost, kako da se što manje izlažu rizicima u virtuelnom svetu i da pravilo ''što ne radiš u fizičkom svetu ne treba da radiš ni na društvenim mrežama'' mora da se poštuje. Takođe, naučili su da ne treba da prihvate zahteve za prijateljstvo od ljudi koje ne poznaju, kakve fotografije nikako ne smeju da šalju drugim ljudima i da postavljaju na profile, kome mogu da se obrate ako dođe do uznemiravanja i neprijatnih situacija, kao i priču o internet zavisnosti i koje su posledice preteranog igranja video igrica što je izuzetno popularno u njihovom uzrastu", izjavila je Jonev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.