Na jugu Jemena uveden policijski čas nakon ubistva 17 osoba

Izvor: Press, 04.Jan.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jugu Jemena uveden policijski čas nakon ubistva 17 osoba

U gradu Aden, na jugu Jemena, uveden je danas policijski čas nakon što je 17 ljudi ubijeno u sukobima sa osobama osumjičenim za terorizam, saopštili su državni mediji i bezbednosne službe Jemena.
           Policijski čas stupiće na snagu večeras u 20 časova po lokalnom vremenu i trajati do pet sati ujutru, navodi sajt sabanews.net pozivajući se na odluku bezbednosne komisije Adena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenosi AFP.
Zvaničnici Adena doneli su odluku o uvođenju policijskog časa nakon što su u nedelju u luci u Adenu izbili žastoki sukobi u kojima je ubijeno 17 osoba, među kojima je bilo i devetoro članova bezbednosnih snaga uključujući pukovnika, navode bezbednosne službe.
Do sukoba je došlo kada su snage odane predsedniku Abedrabu Mansuru Hadiju pokušavale da obezbede luku kada su se suočile sa otporom, dodaju bezbednosne službe.
Prema njihovim rečima, borbe su trajale nekoliko snage, a snage odane Hadiju uspele su na kraju da preuzmu kontrolu nad lukom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.