Na jedan oglas za posao 150 prijava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2013, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jedan oglas za posao 150 prijava

BEOGRAD -

Na jedan oglas za posao u Srbiji u proseku stigne oko 150 prijava, a dešava se, ali izuzetno retko, da na konkurs pristigne čak i 1.500 radnih biografija, pokazala je analiza sajta poslovi.infostud.com.

Kako je saopštio taj portal, u 2012. zanimanja u okviru trgovine i prodaje bila su ubedljivo najtraženija, a u vrhu su se našli i poslovi u oblasti administracije i računovodstva, ekonomije, transporta, ugostiteljstva, marketinga i odnosa s javnošću (PR) i, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po prvi put, informacionih tehnologija.

U toj oblasti tokom prošle, kao i u 2011. broj oglasa povećan je za 80 odsto, ali broj prijava još uvek ne zadovoljava sve potrebe poslodavaca, pa su to i dalje najdeficitarnija zanimanja i oblasti gde kandidati najlakše dolaze do posla.

Do posla su u 2012. i dalje teško dolazili novinari, urednici i producenti, a ponuda je slabija u odnosu na zainteresovanost kandidata i za menadžere logistike, dispečere i menadžere ljudskih resursa.

Najmanja ponuda poslova, ali i najniže interesovanje kandidata tokom 2012, vladalo je za veterinu, psihologiju i pozicije iz oblasti zaštite životne sredine.

Prema analizi sajta, poslodavci su najčešće raspisivali oglase za komercijaliste, prodavce, administrativne radnike, vozače i programere.

Kandidati su se, međutim, osim za ta radna mesta, najviše interesovali i za pozicije menadžera prodaje i izvoza, poslovnog sekretara, telefonskog operatera, knjigovođa, komercijalnog direktora, magacionera i kurira.

Najmanje je bilo oglasa za bibliotekare, inženjere grafičke tehnologije, snimatelje, procenitelje rizika, inženjere šumarstva, stjuarde, inženjere metalurgije, defektologe i sanitarne tehničare, pa su kandidati zainteresovani za te pozicije imali vrlo malo prilika da nađu posao u struci.

Analiza oglasa objavljenih tokom 2012. pokazala je i da je visoko obrazovanje bio obavezan ili makar poželjan uslov za dobijanje posla u čak 55 odsto oglasa, dok je znanje engleskog jezika traženo u 72 odsto slučajeva.

Na sajtu poslovi.infostud.com lane je objavljeno oko 11 procenata više oglasa nego 2011, a posao je preko ovog sajta pronašlo oko 20.000 ljudi, navodi se u saopštenju tog portala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na jedan oglas za posao u proseku po 150 prijava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2013

BEOGRAD -..Na jedan oglas za posao u Srbiji u proseku stigne oko 150 prijava, a dešava se, ali izuzetno retko, da na konkurs pristigne čak i 1.500 radnih biografija, pokazala je analiza sajta poslovi.infostud.com...Kako je saopštio taj portal, u 2012. zanimanja u okviru trgovine i prodaje bila su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Glad za poslom - jedan oglas 150 prijava

Izvor: Mondo, 31.Jan.2013

Na jedan oglas za posao u Srbiji u proseku stigne oko 150 prijava, a dešava se, ali izuzetno retko, da na konkurs pristigne čak i 1.500 radnih biografija, pokazala je analiza sajta poslovi.infostud.com...Kako je saopštio taj portal, u 2012. zanimanja u okviru trgovine i prodaje bila su ubedljivo najtraženija,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.