Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na internetu se pojavio snimak gorućeg aviona (VIDEO)

Na internetu se pojavio video snimak na kojem se navodno vidi trenutak kad se zapalio avion "Idžiptera", koji je prošle noći nestao sa radara iznad Mediterana.

Svjedoci navode kako su u trenutku nesreće vidjeli "veliku vatrenu loptu na nebu", navodi britanski "Telegraf".

Video snimak je objavio sajt "Seven Njuz Sidnej", a "Telegraf", koji je prenio tu informaciju, zasad nema potvrdu da je snimak autentičan. Avion egipatske kompanije "Idžipter" sa 66 putnika i članova >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posade je letio na liniji Pariz-Kairo kad je kasno noćas nestao sa radara iznad grčkog ostrva Karpatos u Sredozemlju.

Šef ruskog FSB: Teroristi oborili avion

Prvi čovjek ruske obavještajne službe FSB Aleksandar Bortnjikov rekao je da su teroristi izazvali pad aviona "Idžiptera" na letu MS804 od Pariza do Kaira.

On je rekao da je ti "po svemu sudeći teroristički čin čiji je rezultat smrt 66 ljudi iz raznih zemalja".

"Pozivamo sve, uključujući i naše kolege i partnere iz Evrope, da uložimo zajedničke napore da otkrijemo ko je odgovoran za ovaj teroristički napad", rekao je on.

Bortnjikov je rekao i da su agenti FSB u saradnji sa kazahstanskim obavještajcima osujetila plan jedne terorističke grupe da u "većim gradovima u Rusiji" izvede napade slične onima u Parizu.

"U februaru smo suzbili aktivnosti kriminalne grupe koji su željeli da u Rusiji izvedu scenario iz Pariza", rekao je on.

Uzrok pada aviona na letu MS804 zasad nije poznat, ali zvaničnici Francuske, Grčke i Egipta nisu isključili mogućnost terorizma.

List "Figaro" navodi da su francuske vlasti usmerile istragu ka osoblju aerodroma "Šarl de Gol" kako bi ustanovili da li je neko od radnika predstavljao "bezbednosni rizik".

Mogućnost terorističkog napada spominju i eksperti, koji ističu da bi u slučaju tehničkih problema posada imala vremena za reakciju i slanje signala kontroli leta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.