Na gradilištima velikih infrastrukturnih projekata više od 1.500 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2020, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na gradilištima velikih infrastrukturnih projekata više od 1.500 radnika

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je na gradilištima najvećih projekata izgradnje putne i železničke infrastrukture u Srbiji danas angažovano ukupno 1.529 radnika i da se radovi odvijaju uz primenu svih mera koje su predviđene u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

"Broj radnika u skladu je sa fazom u kojoj se nalaze radovi, pa tako najveći broj radnika, ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 443, radi na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Na ovom gradilištu, gde radove izvode ruski RŽD, prisutne su i 293 jedinice mehanizacije. Na drugoj deonici brze pruge Beograd-Budimpešta, od Beograda do Stare Pazove, gde su izvođači kineske kompanije CCCC i "Čajna rejlvej internešenel", radove danas izvode 362 radnika”, navodi Mihajlovićeva.

Na obilaznici oko Beograda, na deonici u izgradnji od Ostružnice do Bubanj potoka, gde je glavni izvođač kineska kompanija "Pauer Čajna", ima 350 radnika i 107 jedinica mehanizacije.

Na gradilištu Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, na kojem je glavni izvođač konzorcijum kompanija "Behtel" i "Enka", na gradilištu su prisutna 62 radnika, kao i 23 jedinice mehanizacije.

Na deonici auto-puta "Miloš Veliki" od Požege do Preljine, gde je izvođač kineska kompanija CCCC, radove izvodi 58 radnika, a angažovane su 23 jedinice mehanizacije.

Na izgradnji deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trenutno radi 86 radnika turske kompanije "Tašjapi", 11 radi od kuće, a na gradilištu je i 55 jedinica mehanizacije. Na drugom gradilištu iste kompanije, na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar - Tutin, angažovano je 45 radnika, kao i 23 jedinice mehanizacije.

Na deonici železničkog Koridora 10, od Jajinaca do Male Krsne, radove danas izvodi ukupno 112 radnika, a izvođači su francuska kompanija "Kolas" i srpski "Energoprojekt".

Mihajlovićeva apeluje na sve izvođače da radove izvode uz poštovanje svih mera kojima se osiguravaju bezbednost i zaštita zdravlja radnika, kako na samom gradilištu, tako i u okviru kampova, gde je potrebna posebna predostrožnost u cilju suzbijanja prenošenja zaraze u vreme pandemije COVID-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Na gradilištima velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji više od 1.500 radnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je danas, na gradilištima najvećih projekata izgradnje putne i železničke infrastrukture u Srbiji angažovano 1.529 radnika i da se radovi odvijaju uz primenu svih mera koje su predviđene u cilju suzbijanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.