Na godišnjicu Plišane revolucije protest protiv premijera

Izvor: B92, 17.Nov.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na godišnjicu Plišane revolucije protest protiv premijera

Hiljade građana Češke iskoristilo je u Pragu godišnjicu "Plišane revolucije" da demonstrira protiv premijera Andreja Babiša.

Demonstranti su se okupili ispred Praškog zamka, odakle su krenuli u protestnu šetnju do centra starog dela grada, zahtevajući ostavku Babiša i njegovog saveznika predsednika Miloša Zemana, prenosi AP.

Babiša optužuju da je zloupotrebio fondove Evropske unije za jednu poslove koje je preneo na članove svoje porodice, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sina. Premijer odbacuje te optužbe.

Policija još nije ispitala Andreja Babiša mlađeg, premijerovog sina, koji živi u Švajcarskoj i ima mentalnih problema. On je u vreme istrage bio na Krimu, gde je navodno zadržan protiv svoje volje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na godišnjicu Plišane revolucije, protest protiv premijera

Izvor: Blic, 17.Nov.2018

Hiljade građana Češke iskoristilo je danas u Pragu godišnjicu "Plišane revolucije" da demonstrira protiv premijera Andreja Babiša.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.