Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jan.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na deportaciju iz Njemačke čeka 2.400 crnogorskih državljana

Oko 2.400 crnogorskih državljana mora da napusti Njemačku, podaci su Savezne kancelarije za migracije i izbjeglice koje je saopštila nemačka ambasada u Podgorici.

Ambasada ne raspolaže podatkom koliko ukupno državljana Crne Gore kojima je u Njemačkoj odbijen zahtjev za azil čeka na deportaciju, jer su savezne pokrajine nadležne za vraćanje odbijenih azilanata, rečeno je podgoričkoj Pobjedi u njemačkom diplomatskom predstavništvu.

Crnu Goru je, prema procjenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nevladinog sektora, tokom prošle godine napustilo nekoliko hiljada ljudi sa sjevera koji su otišli u Njemačku i tamo tražili azil.

Crna Gora je, međutim, 2015. proglašena zemljom sigurnog porijekla što crnogorskim državljanima ograničava pravo na azil.

Takva mjera vlasti u Njemačkoj će značajno smanjiti broj tražilaca azila iz Crne Gore, procjena je Ambasade.

Prema podacima Savezne kancelarije za migracije i izbjeglice, u Njemačkoj se nalazi ukupno 22.868 državljana Crne Gore.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.