Na današnji dan - 23. avgust

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2010, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan - 23. avgust

1958. - Televizija Beograd počela je da emituje eksperimentalni program iz nedovršenog studija na beogradskom Sajmu, koji su građani mogli da prate na televizijskim aparatima postavljenim u izlozima prodavnica i na najvažnijim javnim mestima po gradu. Prvo se na ekranu u 8.50 sati pojavila slika Meštrovićevog "Pobednika" sa Kalemegdana, a program su najavili i vodili Olivera Živković, Branislav Surutka i Olga Nađ. Režiser prvog direktnog prenosa sa otvaranja Međunarodnog sajma tehnike i naučnih dostignuća bio je Miroslav Dedić, a prvu informativnu emisiju "Dnevnik" od 20 časova vodio je Miloje Mića Orlović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vremeplov (23.8.2010)

Izvor: RTS, 23.Avg.2010

Grčki državnik Elefterios Venizelos, veliki prijatelj Srbije, rođen na današnji dan 1864. Televizija Beograd počela da emituje program 23. avgusta 1958. godine...Na današnji dan 1864. godine rođen je grčki državnik Elefterios Venizelos, osnivač Liberalne stranke i pet puta predsednik vlade...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.