Na ceni su nasmejane žene i namrgođeni muškarci

Izvor: Blic, 25.Maj.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ceni su nasmejane žene i namrgođeni muškarci

VANKUVER - Ukoliko muškarac želi da deluje seksi ne bi trebalo da se smeje već da izgleda zabrinuto. S druge strane, devojke bi trebalo da ignorišu ovaj savet, pokazalo je istraživanje kanadskih psihologa.

Nedavno objavljena studija sprovedena u Vankuveru, pokazala je da žene ne privlače nasmejani muškarci već "loši" momci sa odsutnim pogledom, a psiholozi su došli do zaključka da je osmeh ženski adut, tako da se nasmejani mladići smatraju suviše femniziranim i uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu privlačni suprotnom polu.

Studija se odnosi na privlačnost na prvi pogled, dok za dugu vezu nije preporučljiv namrgođen i nezainteresovan izraz lica bez obzira o kom se polu radi.

Žene privlače mladiči poput Džejmsa Dina ili vampira Edvarda iz serijala "Sumrak", kog glumi Robert Patinson, a studija je pokazala i da nonšalantni momci koji umeju da se nose sa svojim nesavršenim izgledom privlače veliki broj devojaka, dok simpatije kod ženskog sveta imaju i pomalo sramežljivi momci.

Muškarcima se takođe dopadaju stidljive devojke, ali je najjači ženski adut u zavođenju muškaraca - osmeh.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.