Na automobil stavio natpis nemam vozačku dozvolu

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2015, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na automobil stavio natpis "nemam vozačku dozvolu"

Nemačka policija privela je pedesetsedmogodišnjeg vozača koji je tvrdio da mu nije potrebna vozačka dozvola ako vozi sporo.

Vozač je zaustavljen na putu u blizini grada Laufa jer je vozio automobil brzinom od 20 kilometara na sat, a na koji je stavio vidljiv natpis "nemam vozačku dozvolu". On je policajcima kazao da mu ne trebaju vozačka dozvola, registarska tablica i osiguranje ako vozi minimalnom brzinom.

Nemačka policija objavila je da je prema svim raspoloživim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podacima ovaj čovek tako vozio automobil nekoliko decenija.

Policija je priznala da postoje automobili koji se kreću toliko sporo da za njih nije potrebna vozačka dozvola, ali da ipak takva vozila moraju biti tehnički podešena na minimalnu brzinu. Ipak i u ovim slučajevima automobilima su potrebna registracija i osiguranje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.