Na antivladinim protestima u Iraku poginule 53 osobe

Izvor: Beta, 04.Okt.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na antivladinim protestima u Iraku poginule 53 osobe

Broj stradalih na ovonedeljnim demonstracijama širom Iraka porastao je na 53, saopštile su danas tamošnje vlasti.U Bagdadu je popodne na trgu Tahrir koji je centralna tačka protesta, ubijeno devet osoba.Najviše nasilja je u gradu Nasiriji.Premijer Adel Abdul-Mahdi, pozvao je na smirenost, navodeći da radi na ispunjenju legitimnih zahteva demonstranata. On je medjutim dodao da nema magično rešenje za probleme u Iraku.U medjuvremenu demonstracije su se proširile na još nekoliko provincija.Od početka protesta u utorak, policija koristi i bojevu municiju da bi rasterala demonstrante.U demonstracijama uglavnom učestvuju mladi koji traže radna mesta, funkcionalne javne službe i suzbijanje korupcije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na antivladinim protestima u Iraku poginule 53 osobe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2019

Broj stradalih na ovonedeljnim demonstracijama širom Iraka porastao je na 53, saopštile su danas tamošnje vlasti. U Bagdadu je popodne na trgu Tahrir koji je centralna tačka protesta, ubijeno devet osoba. Najviše nasilja je u gradu Nasiriji. Premijer Adel Abdul-Mahdi, pozvao je na smirenost,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.