Na aerodromu u Detroitu otkriven ketamin: Vreće vredne četiri miliona dolara

Izvor: B92, 22.Dec.2023, 19:58

Na aerodromu u Detroitu otkriven ketamin: Vreće vredne četiri miliona dolara

Vreće napunjene ketaminom, teške 50 kilograma, otkrivene su u putničkom prtljagu na aerodromu Detroit, rekli su američki zvaničnici.

Putnik je britanski državljanin koji je došao avionom iz Francuske i izdvojen je sa strane na dodatnu proveru, saopštila je američka carina.

Skeniranjem je utvrđeno da su u dva velika kofera, za koje je Britanac tvrdio da su mu ih dali članovi porodice, sadržavali crne kese za smeće "pune belih kristala", dodala je carina, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujork post.

Kasnije je utvrđeno da je u pitanju bio ketamin - anestetik koji se koristi za ublažavanje bolova i depresije, ali ima i halucinogeno dejstvo i koristi se kao narkotik.

"Gram ketamina košta 90 dolara, pa je ulična vrednost zaplenjene droge viša od četiri miliona dolara", navela je američka carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.