Na Tamišu kod naselja Jaša Tomić: Ukinuta odbrana od poplava

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2020, 13:59

Na Tamišu kod naselja Jaša Tomić: Ukinuta odbrana od poplava

Vodostaji na Tamišu imaju tendenciju opadanja, a prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima i na ostalim banatskim vodotocima očekuje nas slična situacija NA reci Tamiš, kod naselja Jaša Tomić, pri vodostaju od 272 centimetra i kod Sečnja, gde je jutros izmereno 372 centimetra, danas je ukinuta redovna odbrana od poplava, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“. Vodostaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na Tamišu imaju tendenciju opadanja, a prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima i na ostalim banatskim vodotocima očekuje nas slična situacija. Redovna odbrana od poplava nije više na snazi ni na ustavama „Tomaševac“ i „Botoš“ . Iz „Voda vojvodine“ podsećaju da je odbrana od poplava na Tamišu uvedena 19. juna, da je vodostaj kod Jaše Tomića 22. juna dostigao 740 centimetara, te da je nekoliko dana na Tamišu na snazi bila vanredna odbrana od poplava. U odbrani od poplava u proteklom periodu bili su još neki banatski vodotoci, kao i pojedini vodni objekti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tamiš opada, ukida se odbrana od poplava

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2020, 10:48

Na reci Tamiš, kod mesta Jaša Tomić, pri vodostaju od 272 centimetra i kod Sečnja, gde je izmereno 372 centimetra, ukinuta je redovna odbrana od poplava...Vodostaji na Tamišu imaju tendenciju opadanja, a prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima i na ostalim banatskim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.