Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Tabiji u Sutomoru antisrpska poruka

Na Tabiji u Sutomoru, kulturnoj baštini iz 19. veka koja je sanirana nakon što je na njoj prošle sedmice oslikana trobojka, osvanuo je natpis "Srbe na vrbe".

U Ministartsvu kulture Crne Gore rekli su da i iza ovog skravljenja stoje isti ljudi ali da je sada težnja da se prikaže na tobožnju ugroženost dela stanovništva.

Kako su kazali iz ministarstva, baš kao i prvog puta kada je na Tabiji osvanulo obeležje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi veroispovesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rukopis je opet jasan i isti, pri čemu se autori nisu potrudili ni da promene lokaciju.

"Za razliku od ranijih manifestacija "bratoljublja", poput spaljivanja i cepanja zastave Crne Gore, ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dela stanovništva naše države, naveli su iz ministarstva.

Dodaje se da će stručne službe i ovog puta u najkraćem roku reagovati i ukloniti oštećenja na Tabiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.