Na Sajmu tehnike 500 izlagača

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu tehnike 500 izlagača

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu od 14. do 18. maja će se predstaviti više od 500 izlagača iz 23 zemlje.

Na manifestaciji na Beogradskom sajmu pod sloganom "Tech počinje” biće predstavljene najnovije tehnologije za sve grane industrije, nacionalne privrede mnogih zemalja, a biće organizovan i prateći stručni skupovi, kao i prezentacije izlagača i demonstracije proizvoda i usluga.

Računar u svakoj drugoj kući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Predsednik Društva za informatiku Srbije Nikola Marković kazao je da u Srbiji 52 odsto domaćinstava ima kompjutere, a njih oko 41 odsto koristi internet, dok u EU 80 odsto domaćinstva ima kompjutere, a internet koristi njih 75 odsto.

Na sajmu će biti predstavljeno 116 noviteta od kojih je oko polovina primenjena informatika u procesu proizvodnje.

Učešće na sajmu najavio je i Zavod za intelektualnu svojinu Srbije koji će promovisati svoje usluge i svest o značaju zaštite intelektualne svojine.

Sajam je otvoren 10 do 18 sati. Pojedinačna ulaznica je 400 dinara, za grupne posete 250 dinara, a učenici i studenti ne plaćaju. Parking je 100 dinara po satu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.