Na Pravnom bezakonje: Razdelili 25 miliona dinara

Izvor: Mondo, 03.Nov.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Pravnom bezakonje: Razdelili 25 miliona dinara

Pravni fakultet u Beogradu je za plate i doprinose zaposlenih u 2014. godini iz budžeta mimo zakona isplatio oko 25,5 miliona dinara jer nije primenio zakonom utvrđene koeficijente i osnovice za obračun zarada, objavila je danas DRI.

Foto: MONDO Stefan Stojanović

U izvešaju DRI o reviziji poslovanja Pravnog fakulteta u prošloj godini navedeno je da je ta visokoškolska institucija mimo zakona isplatila 17,7 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za nagrade zaposlenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njih 181, ali ne za godine rada koje se smatraju jubilaranim za zaposlenog, već povodom 175 godina od početka rada Liceja i izbora prvog rektora.

Revizori su utvrdili da je Pravni fakultet isplatio autorske naknade u iznosu od 7,4 miliona dinara, a da u ugovorima o autorskim delima nije precizirano koje je autorsko delo predmet ugovora i nisu ugovoreni način i rokovi plaćanja naknade za autorsko delo i predaju autorskog dela.

Pravni fakultet je suprotno Zakonu o javnim nabavkama ugovorio nabavke u vrednosti 5,5 miliona dinara, za potrebe praktične nastave, kopiranja, zakupa sportskih sala za rekreaciju i nabavke karata za prevoz i smeštaj na službenom putu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.