Na Nikolu Teslu sleteo avion sa 440.000 Sinofarma

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 07:25

Na "Nikolu Teslu" sleteo avion sa 440.000 Sinofarma

Beograd -- Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je avion sa 440.000 doza kineske vakcine protiv koronavirusa Sinofarm.

Novi kontingent vakcina dočekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji se posebno zahvalio na 200.000 doza koje su donacija kineske vojske.

On je poručio da će vakcine koje stižu kao donacija kineske vojske značajno pomoći u zaštiti od panademije i pozvao sve pripadanike Ministarstva odbrane i njihove porodice da se vakcinišu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako pokažu odgovornost.

Stefanović je izneo podatak da su svi vojni lekari vakcinsiani i da je 95 odsto zaposlenih na VMA vakcinisano, što je dokaz da stručnjaci veruju u imunizaciju protiv Kovid 19.

Napomenuo je da je vakcinacija jedini način da izadjemo iz ove krize i posebno naglasio da vojska kao jedan od stubova bezbednosati Srbije treba bude zaštićena.

Kineska ambasadorka Čen Bo, koja je prisustvala dočeku, izrazila je zadovoljstvo zbog novog kontigenta vakcina Sinofarma za Srbiju, a posebno je istakla donaciju vojske Kine koja je dokaz čeličnog prijateljstva i saradnje dve armije u borbi sa pandemijom.

Ona je naglasila da je masovna vakcinacija veoma važna i da se divi se postignutim rezultatima Srbije na tom planu, a smatra da će ova donacija svakako dati dalji doprinos tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STIGLA NOVA DOZA VAKCINA: Još 440.000 Sinofarm vakcine na raspolaganju građanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021

Avion sa novim kontigentom sleteo je jutros na aerodrom Nikola Tesla..U Srbiju je iz NR Kine stigla pošiljka od još 440.000 doza Sinofarm vakcina...Deo od 200.000 doza vakcina donacija je kineskog ministarstva odbrane našem ministarstvu odbrane, a preostalih 244.000 doza je deo redovne isporuke...Avion...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.