Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2020, 09:09

Na Mjesecu otkrivena hrđa

Mjesec hrđa, a naučnici su tim zaključkom vjerovatno bili jednako zbunjeni kao i vi kad ste pročitali ovu rečenicu, piše CNN. Naime, hrđa na Mjesecu ne bi smjela biti moguća jer ondje nema kiseonika, što je jedna od dvije temeljne stvari koje je uzrokuju. Druga je voda.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mesec počeo da rđa, a za to je kriva Zemlja?

Izvor: B92, 07.Sep.2020

Mesec rđa, a naučnici su tim zaključkom verovatno bili jednako zbunjeni kao i vi. Naime, rđa na Mesecu ne bi smela da bude moguća jer tamo nema kiseonika, što je jedna od dve stvari koje je uzrokuju. Druga je voda...No dokaza za to ima. Indijska lunarna sonda "Chandrayaan-1" kružila je oko Meseca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.