Na Međunarodnoj konferenciji u Novom Sadu: Kako do radnog angažovanja osoba sa autizmom? (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 13:37

Na Međunarodnoj konferenciji u Novom Sadu: Kako do radnog angažovanja osoba sa autizmom? (AUDIO)

Međunarodna konferencija o socijalnom preduzetništvu sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom biće održana sutra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Osim važnosti radnog angažovanja autističnih osoba u socijalnim preduzećima, glavna tema stručnog skupa biće i medicinski pristupi autizmu.

Važno je okupiti relevantne stručnjake na temu autizma kako bismo više saznali o tom poremećaju i primenili nove medicinske terapije, rekao je za Radio Novi Sad organizator >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupa potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za praćenje ekonomskih aktivnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine Branko Ćurčić.

Tatjana Peškir suosnivačica regionalnog Udruženja za nauku i autizam „Naukatizam“ i majka devetogodišnje devojčice sa poremećajem iz spektra autizma tvrdi da se broj dece sa autizmom drastično povećava, jer je, na osnovu svetskih istraživanja, među decom rođenom 2010., broj obolelih bio jedan u 44, a samo dve godine ranije odnos je bio jedan u 54.

Udruženje “Naukatizam” deluje, osim u Srbiji, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i trude se, kako kaže Tatjana Peškir, da sva najnovija naučna dostignuća stignu i do njih.

Da bi unapredili položaj osobama sa poremećajima autističnog spektra, osim održavanja ovakvih stručnih skupova, budući potezi Pokrajinske vlade biće usmereni i na izgradnju prvog Centra za autizam u Vojvodini.

Podsećamo da će Konferencija o socijalnom preduzetništvu sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom biti održana sutra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Organizator tog skupa je Kabinet potpredsednika Pokrajinske vlade i predsednika Saveta za praćenje ekonomskih aktivnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Međunarodnoj konferenciji u Novom Sadu: Kako do radnog angažovanja osoba sa autizmom?

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Dec.2022, 11:05

NOVI SAD – Međunarodna konferencija o socijalnom preduzetništvu sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom biće održana sutra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Osim važnosti radnog angažovanja autističnih osoba u socijalnim preduzećima, glavna tema stručnog skupa biće i medicinski...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.