Na Kelebiji sprečeno krijumčarenje tri ulja na platnu nepoznatog autora

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 16:35

Na Kelebiji sprečeno krijumčarenje tri ulja na platnu nepoznatog autora

Beograd -- Na graničnom prelazu Kelebija, na granici Srbije i Mađarske, carinici Srbije su zaplenili tri umetničke slike.

Reč je o tri ulja na platnu nepoznatog autora. Slike su bile sakrivene u kombiju među polovnim nameštajem, saopštila je danas Uprava carina.

Slike su otkrivene 27. jula, prilikom detaljne kontrole teretnog kombija austrijske registacije, kojim je iz Beča sam putovao jedan 27-godišnji državljanin Srbije.

Ispod gomile kutija i polovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nameštaja u kombiju je bio drveni sanduk za transport umetničkih dela, s oznakama poznate berlinske kompanije koja se time bavi, piše u saopštenju.

Dve slike su formata 100 sa 150 santimetara, a jedna 100 sa 200.

Uprava carina navodi da će "tek nakon stručne ekspertize biti poznato da li se radi o originalnim delima, ko je autor i kolika je njihova vrednost".

Pred sudom je pokrenut prekršajni postupak protiv vozača kombija, do čijeg okončanja će umetničke slike biti zadržane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.