Na Horgošu zaplenjeno poludragi kamen i nakit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu zaplenjeno poludragi kamen i nakit

HORGOŠ - Na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju carinici su danas u autobusu švajcarskih registarskih oznaka pronašli i zaplenili 25 uzoraka poludragog kamena - opal i četri komada nakita s tim poludragim kamenom.

U današnjem saopštenju Uprave carina navodi se da su nakit i uzorci opala otkriveni u autobusu koji je saobraćao na liniji Cirih- Paraćin i da će njihova vrednost biti utvrđena naknadno.

Pretpostavlja se da je poreklo poludragog kamena Australija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nakit i uzorci opala nalazili su se u koverti za avionski saobraćaj u putnoj torbi koja je bila u prostoru između zadnjeg i predzadnjeg reda sedišta. U koverti je pronađena i dokumentacija o dve ponude za poludrago kamenje i nakit objavljena preko interneta.

U saopštenju se navodi da je protiv vozača autobusa B. Z, koji je srpski državljanin, pokrenut prekršajni postupak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.