Na Horgošu se čeka 90 minuta

Izvor: RTS, 22.Avg.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu se čeka 90 minuta

Na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Batrovci zadržavanje za putnička i teretna vozila je oko dva sata. Na Horgošu putnička vozila čekaju oko 90 minuta. Na ulazu u Srbiju, na graničnom prelazu Gostun čeka se oko 40 minuta. Oprez na putevima u okolini Kopaonika zbog mogućih pljuskova.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, vozačima se savetuje da za ulazak u Hrvatsku koriste granični prelaz Šid, koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, granični prelaz Bačku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Palanku ili granični prelaz Sot.

Na ulaz u Republiku Srbiju na Špiljanima se čeka oko pola sata, na graničnom prelazu Đerdap oko 15 minuta, a putnička vozila na Gradini čekaju oko pola sata.

Na izlazu iz Republike Srbije, na Batrovcima, putnička i teretna vozila čekaju oko dva sata, a na Gostunu oko 20 minuta.

Vreme zadržavanja na prelazu Bačka Palanka, za putnička vozila je oko 20 minuta. Putnička vozila na Horgošu čekaju oko sat i po, dok na Sremskoj Rači teretna vozila čekaju oko sat vremena.

Putevi Srbije apelovali su večeras na sve učesnike u saobraćaju da budu veoma oprezni na putevima u okolini Kopaonika zbog najavljenih vremenskih nepogoda.

Prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije u tom regionu su mogući jaki lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, sugradicom i gradom.

Putevi Srbije upozorili su vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Saobraćaj je na važnijim putnim pravcima pojačanog intenziteta.

AMSS očekuje početak još jednog talasa pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske preko Pirota, Niša i Beograda vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj granici.

Ovaj talas pojačanog saobraćaja u dane vikenda može izazvati ponovo duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Vozačima se zato, ukoliko planiraju put ka zapadnom delu Evrope, savetuje da krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju baš u dane vikenda, onda da koriste manje frenkventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavnja na graničnim prelazima.

Kako bi izbegli višesatna zadržavanja za ulazak u Mađarsku, vozačima se savetuje da koriste granični prelaz Bački Breg koji je zapadnije od Kebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji. Na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.