Na Gostunu putnička vozila čekaju dva sata

Izvor: RTS, 15.Jul.2017, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Gostunu putnička vozila čekaju dva sata

Putnička vozila koja iz Srbije izlaze preko prelaza Gostun sa Crnom Gorom čekaju oko dva časa. Na ulazu u Srbiju, na Horgošu, otvoreno je svih šest ulaznih traka, a putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta. Na prelazu Tompa-Kelebija stoje kolone vozila, a zadržavanja su između 60 i 120 minuta na ulazu u Srbiju.
Prema podacima Uprave granične policije, na Gostunu, na izlazu iz Srbije, putnička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozila čekaju do dva sata.

Zbog velike letnje smene turista, značajno je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Zapadne Evrope, pa se beleže višesatna zadržavanja na većini graničnih prelaza sa Mađarskom. 
Na graničnom prelazu Reske, na izlazu iz Mađarske, putnička vozila čekaju oko tri sata da bi stigla do graničnog prelaza Horgoš, a kolona je duga oko dva kilometra.
Na ulazu u Srbiju, na Horgošu, otvoreno je svih šest ulaznih traka, a putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta.
Na integrisanim mađarsko-srpskim graničnim prelazima Reske-Horgoš 2 i Ašothalom-Bački Vinogradi, na ulazu u Srbiju čeka se oko sat vremena.
Prvi put ove letnje sezone i na prelazu Tompa - Kelebija stoje kolone vozila, a zadržavanja su između 60 i 120 minuta na ulazu u Srbiju.
Na prelazu Gradina prema Bugarskoj, putnička vozila koja izlaze iz Srbije čekaju do 30 minuta. 
Zadržavanje do 30 minuta je i na ulazu u zemlju preko prelaza Batrovci ka Hrvatskoj. 
Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima.
Treba koristiti manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebiju, a samo za putnička vozila od 7 do 19 časova otvoreni su Horgoš Dva, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.  
Ka Crnoj Gori pored Gostuna, AMSS savetuje da se koriste prelazi Jabuka ili Mehov Krš.
Na ostalim graničnim prelazima, pored pojačanog saobraćaja, zadržavanja su do 30 minuta.
AMSS dodaje da je saobraćaj pojačan i na obilaznici oko Beograda, kao i na izlazu iz glavnog grada na Ibarskoj magistrali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukoliko se upravo spremna za put, pogledajte kako da izbegnete gužve na granicama

Izvor: Blic, 15.Jul.2017

Sredina jula i smena turista biće uzrok većeg protoka vozila i pojačanog saobraćaja na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Ukoliko putujete vikendom koristite manje frekventne granične prelaze i pripremite se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio...

Nastavak na Blic...

Gužva na granici sa Crnom Gorom, čeka se 2 sata

Izvor: Mondo, 15.Jul.2017

Vozače na putevima u Srbiji očekuje pojačan saobraćaj, posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se savetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS)...Foto: MONDO Ilustracija..Pored graničnog prelaza Gostun, ka Crnoj Gori mogu da se koriste...

Nastavak na Mondo...

Gužve na graničnim prelazima, zadržavanja od 30 do 60 minuta

Izvor: BKTV News, 15.Jul.2017

Ukoliko krećete na put, naoružajte se strpljenjem! Gužve na putevima ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. ..Na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila na ulaz u Srbiju čekaju oko 60 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Na prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz Srbije pojačan je...

Nastavak na BKTV News...

Čeka se i po sat vremena: Zastoji na putevima ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2017

Iako je vreme za putovanje prijatno..Saobraćaj je pojačan na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori i Bugarskoj, u kojima se nalaze omiljena letovališta Srba, ali i Makedoniji kroz koju se putuje na grčko primorje...Na naplatnim rampama se čeka oko 10, 15 minuta, osim u Staroj Pazovi gde se nalazi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.