Na Drinskoj regati sedam hiljada učesnika i 800 plovila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2009, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Drinskoj regati sedam hiljada učesnika i 800 plovila

LJUBOVIJA - Ovogodišnja "Drinska regata" nakon 36 kilometara plovidbe, završena je večeras oko 19.00 sati dolaskom splavara na cilj u Ljuboviju.

Regata je počela jutros u 9.00 sati u mestu Rogačica kod Bajine Bašte, a početak plovidbe je označio pucanj iz trešnjevog topa.

Prema proceni organizatora sa starta je krenulo oko 7.000 učesnika iz Srbije, ali i zemalja u okruženju sa više od 800 plovila.

Učesnike su na polasku pozdravili predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opština Bajina Bašta i Ljubovija Miloje Savić i Miroslav Nenadović, te komandant regate Zoran Vojinović.

U pripravnosti je bilo nekoliko spasilačkih ekipa sa pripadnicima Žandarmerije, roniocima i medicinskim osobljem, ali nije bilo potrebe da intervenišu.

Najveću regatu na Drini, koja je ove godine održana osmi put, organizovali su Opština Ljubovija i Rafting klub "Drinska regata" iz Ljubovije.

U odnosu na prošlu godinu kada je vreme bilo sunčano i idealno za splavarenje, ovoga puta bilo je oblačno sa povremenom kišom, što je mnoge u poslednji čas odvratilo od učešća u regati.

Prošle godine, prema procenama organizatora, učestvovao je rekordan broj od blizu 1.500 plovila sa više od 12.000 splavara.

Drinska regata prvi put je održana 2002. godine, u organizaciji istoimenog rafting kluba iz Ljubovije, čiji je predsednik pomorski kapetan Zoran Vojinović bio i ovogodišnji komandant regate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Rogačice krenula osma Drinska regata

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jul.2009, 13:35

LJUBOVIJA, 11. jula 2009. (Beta) - Na reci Drini, od Rogačice do Ljubovije, u subotu se održava osma po redu "Drinska regata", na trasi dugoj 36 kilometara. Početak regate je označen ognjem iz trešnjevog topa. Prvi čamci krenuli su u subotu ujutru oko devet časova iz Rogačice, a isplovljavanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.