Na Cetinju bilo naoružanih sa obe strane; spremala se velika muka

Izvor: B92, 26.Nov.2021, 13:53

Na Cetinju bilo naoružanih sa obe strane; "spremala se velika muka"

Podgorica -- Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da u Cetinjskom manastiru, tokom ustoličenja mitropolita Joanikija, nisu bila naoružana lica.

"Ono što je činjenica, barem što se nas tiče, u manastiru ne, na Cetinju, na obe strane, da. Bilo je visokorizično. Imali smo i sreće i znanje i umeća da iz te situacije izađemo", rekao je Sekulović u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Andrije Nikolića.

Nikolić je ministra pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li policija raspolaže konkretnim imenima bezbednosno interesantnih osoba koje su boravile na Cetinju, kao i u Cetinjskom manastiru 4. i 5. septembra. Sekulović je istakao i da nam se "spremala velika muka".

"Mi smo dobili drugu šansu. Na nama je umemo li da je prepoznamo i iskoristimo ili ćemo da se vratimo u muku pa da ovog puta to izvedemo do kraja. To je izbor", poručio je Sekulović.

Poslanik Nikolić je podsetio da je Sekulović potvrdio da su postojale dve linije upravljanja bezbednosnim sistemom te večeri na Cetinju.

"Za pohvalu je što niste prihvatili da podnesete ostavku, koju vam je tražio premijer Zdravko Krivokapić, jer biste preuzeli deo odgovornosti koju je nosio lično Krivokapić, kada je u četiri sata ujutru najavio da će on zajedno sa organima bezbednosti poći na Cetinje", rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministar unutrašnjih poslova CG: Uoči ustoličenja Joanikija u Cetinjskom manastiru nije bilo naoružanih, u gradu jeste

Izvor: Danas, 26.Nov.2021

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović izjavio je danas da u manastiru Svetog Petra Cetinjskog uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija nije bilo naoružanih osoba, ali da ih je bilo u gradu, na obe strane.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.