Na Budvanskoj rivijeri više gostiju nego lane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Budvanskoj rivijeri više gostiju nego lane

BUDVA - Prema najnovijim podacima Turističke organizacije Budva, u svim vidovima smeštaja na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 50.700 gostiju, što je četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine.

"Pauk" rasteruje turiste

Organizacija rada i ponašanje posada specijalizovanog vozila "pauk" je u letnjim mesecima dnevna i noćna mora građanima i turistima Budve, a ujedno je i najveća antireklama turizmu na ovom području.

Turistički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnici se žale da rukovodioci te službe ne uzimaju u obzir činjenicu da na Budvanskoj rivijeri, a pre svega u Budvi, nedostaje oko 1.000 parking mesta i da je najveći broj turista stigao na letovanje svojim automobilima.

"Pauk", čija se "usluga" plaća oko 80 evra, zagorčava život, pa čak i prekida planirano letovanje gostima, kojih je u ovoj turističkoj sezoni manje nego ranijih godina.

Kako se ponašanje ove službe u Budvi ponavlja iz godine u godinu, turistički radnici postavljaju opravdano pitanje kome je interes da "pauk" tako nedomaćinski tera goste sa Budvanske rivijere u trenutku kada su najpotrebniji.

Od ukupnog broja, 48.433 su inostrani, a 2.267 domaći turisti. Najviše gostiju, 28.433 boravi u privatnom smeštaju, što je osam odsto više nego lane u istom periodu.

Od tog broja, mada je u privatnom smeštaju reč samo o proceni broja gostiju, jer ne postoje precizni podaci, boravi 28.382 inostranih gostiju, a preostali su domaći.

U hotelima na Budvanskoj rivijeri smešteno je 13.550 turista, od kojih su 13.033 inostrani, a samo 517 domaći gosti, što je pet odsto više u odnosu na prošlu godinu u isto vreme.

U odmaralištima na Budvanskoj rivijeri boravi 3.200 turista, ili 38 odsto manje nego lane u ovo doba, dok u kampovima letuje ukupno 2.600 gostiju, ili 73 odsto više nego lane u istom periodu, saopštila je u svom najnovijem izveštaju Turistička organizacija Budva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.