Na Belefu koncerti Ramba, Kirila, “Lajbaha”, “The Singing Loins”..

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Belefu koncerti Ramba, Kirila, “Lajbaha”, “The Singing Loins”..

Jubilarni dvadeseti Beogradski letnji festival održaće se pod sloganom “Audio video 21. vek“ od 15. jula do 7. avgusta. U tom periodu organizovaće se niz filmskih, pozorišnih, audio i video performansa, a koncerte će održati Rambo Amadeus, “Lajbah”, Kiril Džajkovski, “Blok aut”, “The Singing loins”, Tav Falko...

Festival će otvoriti Rambo Amadeus (15.07) i VJ Miloš Dobrosavljević nastupom na Letnjoj sceni na Kalemegdanu. Dan kasnije nastupiće engleski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pank folk bend „Singing Loins" i „Night shift". Bivši član grupe "Ken", Japanac Damo Suzuki, "Neočekivana sila" i DJ Boža Podunavac na binu će izaći 19. jula.

Kamerni ansambal "LP Duo" će svirati 23. jula, hrvatski surf rok sastav "The Bambi Molesters" 30. a Kiril Džajkovski, koji kombinuje balkansku i elektro muziku, 2. avgusta. Veteran bluza i garažne scene Tav Falko i "Blok aut” će svirati 6. avgusta, a na zatvranju Belefa će koncert održati slovenačka grupa "Lajbah".

Izložba Marka Somborca

Izložba karikatura pod nazivom "Zezami street" Marka Somborca, koji crta i piše "Blic strip" na trećoj strani naših novina, biće u okviru Belefa postavljena od 18. jula do 1. avgusta na Savskom Šetalištu na Beogradskoj tvrđavi.

Organizovaće se i besplatni koncerti klasične muzike na bini u Ulici 1.300 kaplara, a na Letnjoj sceni na Kališu i filmski program, u okviru koga če se prikazivati dokumentarni filmovi o velikim gradovima 21. veka.

Posebno zanimljiv biće i multimedijalni spekatkl "Egipat u Beogradu ", koji će se održati na Donjem gradu 26. jula. Posredstvom 3D lasera i holograma, gledaocima će biti predstavljena egipatska božanstva i mitološki likovi.

Kad je scencki program u pitanju, u Domu omladine će se održati plesna predstava Luj Filipa Demera "Tiller girls" u kojoj će glavni glumci biti - roboti, dok će umetnička grupa iz Austrije "Gold ekstra" pokazati kako izgleda 3D pozorišna predstava.

Radionicu će održati i poznati umetnik Uve Lajsipen Ulaj, a tokom festivala organizovaće se i projekt "Ulice Evrope", u okviru koga će grupa vi-džejeva postavljati video instalacije po gradu. Interesatan će biti i turniru u inlajn strit hokeju na rolerima, kao i postave umetničkih radova na gradskim pijacama.

Predstave i svirke će se plaćati od 300 do 600 dinara, a svi ostali programi su besplatni. Više informacija o programu Belefa na sajtu www.belef.org.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.